keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Mitä kaikkea vauvaa varten on hankittu?

Meillä on Pekan kanssa ollut aina haaveena kolme lasta. Siksi olemme tyttöjen jäljiltä säästäneet monenlaisia tarvikkeita, leluja ja vaatteita. Tallessa on mm. pinnasänky, sitteri, syöttötuoli, amme, ammetuki, itkuhälytin, niistäjä, kuumemittari ja lämpömittari. Vaatteita muutama body, housuja, sukkia, jumpsuit, turvakaukalon lämpöpussi ja ulkovaatteita kuten myssyjä, töppösiä ja tumppuja sekä kevyttoppahaalari. Olemme Pekan kanssa iloisia ja kiitollisia siitä, että olemme saaneet tukea "masuvauvan" isovanhemmilta vauvahankintoja varten. Kiitos ♡ 


Mitä kaikkea meidän kesäkuiselle on tullut hankittua?

Turvakaukalo + Yhdistelmävaunut Turvakaukalo piti uusia, samalla uusittiin myös vaunut/rattaat. Meille on tärkeää, että turvakaukalon saa yhdistettyä ratasosaan. Onneksi saimme vanhoista yhdistelmävaunuista hyvän hinnan, niin uusiin ei tarvinut niin paljon sijoittaa. Hauskaa, että sain ystäviltä vaippakakun mukana lahjaksi vaunuihin sopivan ihanan vaunuverhon ja söpön vaunulelun. 


Rottinkikehto
Suvussamme kulkenut vanha ja kaunis rottinkikehto päätyi meille meidän "masuvauvan" ensisängyksi. Kehto on ihana ja minulla on sille tunnearvoa. Siinä on nukkunut vuosien varrella minun lisäkseni monia minulle rakkaita ihmisiä.

Kori
Halusin meidän kesäkuiselle pikkupäikkäreitä ja köllöttelyä varten olohuoneeseen söpön korin. Se on myös helppo ottaa mukaan kyläilyjä varten. Ajattelin miten hauskaa siinä on ottaa vauvasta kuvia säännöllisesti ja seurata samalla hänen kasvuaan.
Pussilakana
Toistaiseksi on tullut ostettua vain yksi vauvanpussilakanasetti, koska meillä on useampia pussilakanoita tyttöjen jäljiltä tallella ja myös äp-pakkauksen mukana tuli pussilakana. Olen todella ihastunut Garbo & Friends tuotteisiin, varsinkin tähän kivaan Woodlands-kuosiin. Tilasin pussilakanan lisäksi myös saman kuosisen hoitoalustanpäällisen. Olen suunnitellut ostavani vielä muutaman heidän mallistonsa harson ja yhteistyönä Kuling:n kanssa tehtyjä vaatteita. Ihania maanläheisiä kuoseja. 


Hoitoalusta+päällinen
Emme halunneet tälläkään kertaa vauvalle erillistä hoitopöytää, vaan ostimme hoitoalustan ja sijoitimme sen Ikea-lipaston päälle. Kätevää, kun vaipanvaihtoon liittyvät tarvikkeet saa lipastoon piiloon, mutta ne ovat sieltä kuitenkin helposti otettavissa. Esikoisella oli hoitopöytä, mutta meidän mielestä se ei ole pakollinen eikä ollut mitenkään erityisen käytännöllinenkään. Meille ei nykyään sellainen edes mahtuisi mihinkään järkevästi. Hoitoalusta ostettiin Jyskistä, päällinen on Garbo&Friends:n. Tilattiin myös Mushien matkahoitoalusta hoitolaukkuun, mutta se ei ole vielä tullut postista. 


Imetystyyny
Esikoisen kohdalla minulla ei ollut erityistä imetystyynyä, toisen kohdalla minulla oli imetystyyny minkä koin käteväksi, mutta se oli vähän turhan iso möhkäle. Tiesin jo ennen kuin olin kolmannen kerran raskaana, että haluan tällaisen LaMiloun söpön kananmuotoisen imetystyynyn. Mielestäni se on kaunis ja näppärän kokoinen, imetyksen jälkeen se sopii tyynyksi tai pehmoleluksi lastenhuoneeseen. Aika näyttää miten se toimii vauvaa imettäessä, heh. Uskon, että siitä on myös apua vauvan pulloruokintaan.


Leluja
Meidän kesäkuiselle on tullut ostettua myös omia henkilökohtaisia leluja, kuten Konges Slødjn lentokone musiikkimobile, uniriepuja, helistimiä, Hevean kylpyankka, halikavereita(pehmoleluja) mm. ihana Senger Naturweltin ankka, puisia leluja kuten helistin ja kirpparilta löytyny juna (vähän isomman lapsen leikkeihin). Olen tehnyt hänelle useampia helistimiä ja rapisevia leluja itse, kuten virkattuja norsuja, pupu ja koala helistimet sekä mustekalapehmot. "Masuvauva" on saanut monenlaisia leluja myös lahjaksi mm: kettukäsinuken, Ainu-pupun, laivakylpylelut, kirjan, purulelun, Muumi esi-isäpehmon ja norsuvaunulelun. Ne eivät ole leluja, mutta olen tilannut vauvan kuukausikuvia varten    kauniit puiset numerokortit.


Hoitotarvikkeita
Olemme ostaneet, tuttipulloja, pulloharjan, pari tuttia, tuttikotelon, rintakumeja, maidonkerääjän, korviketta, harsoja... Vaippoja olemme jo nyt saaneet niin paljon, että ykköskokoa meidän ei ainakaan tarvitse itse ollenkaan ostaa, heh. Meidän kesäkuinen on saanut jo ennen syntymäänsä hoitotarvikkeita lahjaksi äidiltäni, ystäviltäni ja veljeni perheeltä. Mm. vaippoja, tuttipullon, kosteuspyyhkeitä ja tutteja. Äidiltäni sain lisäksi valkoisia harsoja mitkä ovat aikoinaan tulleet minun äitiyspakkaukseni mukana vuonna 1991. Aika mahtavaa! 


Äitiyspakkaus
Halusimme myös meidän kolmannelle oman äitiyspakkauksen. Laatikossa aiomme säilyttää lapsuusmuistoja, pakkauksen mukana tuli todella paljon hyödyllisiä vaatteita ja tarvikkeita.

Liberolaukku
Haimme K-kaupasta ilmaisen Liberolaukun. Koodin laukun hankkimiseen voi lunastaa Liberokerhon pistekaupasta. Laukku on kätevä pieneksi hoitolaukuksi, se sisälsi hoitotarvikkeita ja lelun vauvalle, äidille siteitä. Onneksi Liberolaukkua on uudistettu, sillä se edellinen myrkynvihreä laukku ei omaa silmää miellyttänyt. 


Lastentarvikkeen Babybox
Tilauslomake ilmaiseen Babyboxiin löytyy Lastentarvikkeen verkkokaupasta/ verkkosivuilta. Ehdot laatikon tilaamiseen lukee myös siellä. Laatikon mukana tuli vaippoja, lusikka, tutti, hammasharja, tuttipullo, siteitä, alekoodi lelukauppaan, ja Elisa Viihde Viaplay 2kk kokeilujakso (Viaplayn kortti vahingossa puuttuu kuvasta)


Vaatteita
Olemme ostaneet meidän kesäkuiselle 56-62 koon vaatteita maanläheisissä/ neutraaleissa sävyissä, löytyy häneltä myös esimerkiksi muutamia sinisiä ja punertavia vaatteita, hih. Bodyja, t-paitabodyja, housuja, bonnetteja, myssyjä, sisähaalareita, sukkia... Meidän kesäkuinen on saanut myös lahjaksi muutamia bodyja, housuja, kesähaalarin, sukkia, tumppuja ja kuolalappuja. 

Lelukaari/Leikkimatto
Halusimme tilata meidän poitsulle uuden leikkikaaren, koska tyttöjen jäljiltä oleva leikkikaari oli kulunut ja vääntynyt. Se oli ollut kahdella lapsella kovassa käytössä. Tällä kertaa meille valikoitui söpö Rätt Start muumileikkikaari, se ei ole vielä ehtinyt postista tulemaan, mutta on kuitenkin jo matkalla. Saattaa olla, että poitsu saa jossain vaiheessa jonkun toisenkin leikkimaton/leikkialustan.

Ihan kaikki tilaamamme jutut vauvalle eivät ehdi saapua ennen hänen syntymäänsä, mutta kaikki tarvittavat tarvikkeet ja vaatteet löytyy. Vauvalta ei puutu mitään mitä ilman ei pärjäisi. Nyt vain odotellaan, enää pari päivää niin saamme hänet syliimme. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡