lauantai 19. kesäkuuta 2021

Kesän ensimmäinen mökkireissu

Teimme tämän kesän ensimmäisen mökkiressun, samalla olimme ensimmäistä kertaa mökillä vauvan kanssa.

Olimme olleet mökillä edellisen kerran toukokuussa, silloin ei vielä kovin kesäistä ollut. Nyt oli niin ihanaa, kun oli oikeasti lämmintä, aurinko paistoi, laineet liplattivat ja metsässä tuoksui kesä. Tällä kertaa sattui aika kovasti tuulemaan, mutta se ei yhtään haitannut, sillä lämpömittari näytti +27 astetta. 

Sisällä hirsimökissä oli mukavan viileää, siellä minun oli hyvä lepäillä ja parannella sektiohaavaa. Vauva viihtyi mökillä ja nukkui siellä jopa paremmin kuin kotona. Me vietimme hänen kanssaan suurimman osan ajasta sisällä. Kävimme kyllä ulkona, mutta siellä oli vauvalle vähän liian kirkasta ja tuulista. 

Vaikka vietinkin suurimman  osan ajasta sisällä, niin pystyin ihastelemaan kauniita maisemia ikkunoista, oli ihana päästä pois kotoa. Olin kökkinyt siellä ihan tarpeeksi. Ulkona oli ihana aistia lämpöä ja ihastella luontoa. Näimme myös joutsenia! 

Tytöistä on aina hauskaa lähteä mökille, leikkiä vesileikkejä paljussa ja järvessä, leikkiä hiekkalaatikolla ja heitellä kiviä. Mökillä on erilaisia kirjoja mitä katsella ja leluja millä leikkiä, vaihtelu virkistää heitäkin. Pekka on niin ihana kun tykkää ulkona touhuta tyttöjen kanssa monenlaista, kun minä en vielä pysty. Lisäksi hän grillasi ja teki ruuat, hoiti kaikki muutkin mökkiaskareet, että minä sain levätä.  En päässyt vielä täysillä mökkeilystä nauttimaan, mutta reissu oli silti ihanaa vaihtelua kotoiluun. 

Vauvan kanssa oli helppoa olla mökillä, hän söi, nukkui ja ihmetteli. Hän nukkui mökillä jopa paremmin kuin kotona. Aika hauskaa! Varmaan siksi, kun mökillä on hiljaisempaa, viileämpää ja rauhallisempaa? Nukuimme kaikki yöllä ihan hyvät unet, vaikka vauva heräsi pari kertaa syömään. Nautimme grilliruuasta ja herkuttelimme jäätelöillä. Ihana kesä! Onneksi kesä on vasta aluillaan, ehdimme mökkeilemään vielä monta kertaa! Ai että. 

Pekan kesäloma lähenee loppuaan, enää muutama päivä jäljellä.  Onneksi ehdin toipumaan sen verran hyvin, että pääsimme käymään mökillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡