keskiviikko 11. toukokuuta 2022

Leevi 11kk

Meidän rakas poitsu on jo 11kk ikäinen. Ollut jo viikon. En pysty ymmärtämään, että vauvavuotta on jäljellä enää vain muutama viikko. Miten aika voikin mennä näin nopeasti? Olen kyllä nauttinut tästä merkityksellisestä ajasta niin hyvin kuin olen pystynyt. Meillä on ihana pieni poika. Meidän viimeinen vauva.


10kk ikäisenä hän oppi vilkuttamaan  ja otti tuen varassa muutamia haparoivia askeleita. Suuhun ilmestyi ainakin yksi hammas. Nyt 11kk ikäisenä hän kävelee kävelykärryllä useita askeleita. Poitsu tykkää seisoskella tuen varassa, kiipeillä trampoliinille hytkymään ja katsella kirjoista kuvia. Hän leikkii istuen tai tuen varassa seisoen, joskus pitäen kiinni vain yhdellä kädellä. Puhelimet ja kaukosäätimet kiinnostavat kovasti. Vappupalloja on hauska katsella, vielä ne ilahduttavat.


10-11kk aikana yöuniin tapahtui muutos. Poitsu nukkui aiemmin monia kuukausia kokonaisia öitä omassa sängyssä. Tilanne meni siihen että yöllä herätään ja unia jatketaan vieressä. Omassa sängyssä hän nukkui yöllä 1-6t, jatkaoi vieressä aamuun asti, heräsi klo 7-9 välillä. Tätä kesti useamman viikon. Nyt hän on taas useamman yön nukkunut kokonaan omassa sängyssä. Toivottavasti hyvät yöt jatkuu! Poitsu tykkää sormiruokailla, vaikka vielä myös soseet maistuvat. Letut, marjapuuro, Organix-keksit, hedelmät ja marjat ovat herkkua. 


Vaikka omaa tahtoa on alkanut löytymään, enemmän harmituksia ja suuttumuksia tullut (osittain johtuen hammashommista), on hän edelleen myös iloinen ja nauravainen hekottelija poika. Niin söpö murumursunen.

Äiti on tärkeä, minua seurataan joka paikkaan. Onneksi poitsu on välillä isin kanssa ja mammalla ja papalla leikkimässä, että hän tottuu välillä myös olemaan ilman minua. Hän viihtyy hyvin onneksi muidenkin kanssa ja jää isovanhemmille hoidettavaksi hyvillä mielin. Poitsu ei vierasta, mutta kyllä hän tarkkaavaisena katsoo kuka häntä leikittää tai pitää sylissä. 


Lempileluja tällä hetkellä on ehkä kävelykärry, aktivointileluhärpäkkeet, dinopehmot, Herra lonkeroinen (minun virkkaama mustekala), puiset autot ja palikat, kirjat ja nyt on alkanut myös Duplot vähän kiinnostamaan. Tosin toistaiseksi duploja vain pureskellaan tai ihmetellään, hih. Poitsulla on kivoja leikkejä myös siskojen kanssa. Siskot kutittelevat, pitävät sylissä ja muuten hauskuuttavat. Poitsu tykkää kuunnella äitin hoilotuksia ja katsella lauluvideoita. Lemppari on tällä hetkellä video missä vauvahai + ystävät puhkaisevat kuplia ja samalla lasketaan kymmeneen sekä laulu missä possu, pigviini ja kissa pyörivät. Isin kanssa on hauska riehua ja tehdä temppuja, hih. Se on niin söpöä kun poitsu tulee "halimaan", haluaa syliin ja hieroo päätä äitiä tai isiä vasten. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡