sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Vappuviikko

Kyllä, luit oikein: vappuviikko. Me fiilistelimme vappua koko viikon ajan, siksi tein postauksen meidän vappuviikon kuulumisista.

Mamma kävi tyttöjen kanssa vappupallo-ostoksilla, ihanaa. H valitsi itselleen kävelevän kirahvipallon. Valinta oli ollut selvä, kuulemma huomio kiinnittyi heti hauskaan kirahvipalloon. Hän on jo vuosia valinnut itselleen kävelevän vappupallon, ne ovat kivoja. V oli ihastellut monia vappupalloja mm donitsipalloa, mutta hänelläkin oli lopulta selkeä valinta: söpö kävelevä pigviinipallo. Tytöt valitsivat poitsulle hauskan babysharkpallon mikä oli paras mahdollinen valinta. Poitsu tykkää todella paljon babysharkista, heh. Kyllä siskot tietävät mistä pikkuveli tykkää. 


Palloja on ollut hauska taluttaa ja ihmetellä. V nimesi omansa heti Mimmi-pigviiniksi. Poitsulle pallot ovat hyvää viihdettä, niitä katsellaan hymyillen ja välillä ihan naurattaakin. Mamma osti tytöille myös serpentiiniä ja hauskat pompulahiuspannat mitkä ovat olleet heillä päässä melkein joka päivä. Niistä on varmasti iloa myös vapun jälkeenkin. 


Myös mummi ja ukki ilahduttivat lapsia kivoilla vappupalloilla. Lapset saivat juuri heidän oloiset pallot mistä he ovatkin olleet riemuissaan. Upea yksisarvinen, suloinen panda ja hauska meriteemainen pallo mikä sopii kivasti yhteen Babysharkpallon kanssa. Minusta se on kiva perinne, että isovanhemmat ostavat meidän lapsille vappupallot. Lapsuusajan perinteet ovat sellaisia mitä he aikuisena muistelevat lämmöllä. Niin uskon. 


Muumihyllyn vapputyyli on värikäs! Olipas hauska taas tehdä muumihyllyyn väriraidat. Tällätavalla hyllyyn saa samalla kerralla monipuolisesti paljon ihania mukeja esille. Hauska vappukoriste. Tuo musta hyllykkösysteemi oli ennen tv-tasolla, mutta nykyään poitsu ylettää sinne niin se piti siirtää sieltä pois. Ei se tuohon ole jäämässä, mutta annetaan sen nyt vapun yli olla noin. Mahtui enemmän mukeja esille.


Ostimme Sinellistä naamaripohjat mitkä maalasimme  tyttöjen kanssa vesiväreillä. Niistä tuli todella hienot. Meidän kokemuksella Sinellistä ostetut naamarit ovat kestäneet hyvin leikeissä. Olemme ostaneet niitä aiemminkin.


Kaksi vuotta sitten tein meille vappuhuiskia. Niistä kolme on säilynyt. Halusin tehdä uusia vappuhuiskia muumiserveteistä ja silkkipaperista, joten askartelin muutaman lisää. Innostuin tekemään vappuhuiskat myös lähipiirin lapsille, koska se oli niin helppoa ja nopeaa + tarvikkeita oli. On ollut kiva kuulla että niistä on ollut iloa ja ne ovat kestäneet rajumpaakin käsittelyä, heh. 


Vappuun kuuluu värit, pukeutuminen ja hassuttelu. Tietenkin myös munkeilla ja tippaleivillä herkuttelut, vaikka TMD:n takia minulla jäi tippaleivät tänä vuonna syömättä, höh. Pekka perinteisesti tekee itse vappumunkit, niin myös tänä vuonna, nam. Äitini teki meille simaa, kiitos mamma! 

Vappuaattona Pekka paistoi munkkeja ja puhalsi lisää ilmapalloja. Laitoimme tyttöjen kanssa Muumi glitza glittertarratatuoinnit. Tilasimme ruokaa, olimme rennosti, leikimme ilmapalloilla,serpentiinillä ja vappuhuiskilla. Tytöt koristelivat leikkimökkiä naapurissa asuvien kavereiden kanssa. Iltapäivällä Pekka lähti juhlimaan kaverin kolmekymppisiä, me lasten kanssa saimme kylään V:n kummin ja lasten kaverin. Meillä oli kiva leikkipäivä, lastenvappu. Illalla katsoimme elokuvan, herkuttelimme munkeilla ja tytöt tippaleivillä. Tytöt leikittivät poitsua, hoivasivat ja näyttivät hänelle kirjasta kuvia. 

Minun suunnitelmistani huolimatta kävikin niin, että poitsu pääsikin jo tänä vuonna maistamaan vappumunkkia. Keskityin hetkeksi kuuntelemaan V:n juttuja, lattialta kuului "namnam" ja poitsulla oli V:n munkki kädessä ja suupielet sokerissa. Ei hän ollut ehtinyt ottaa kuin yhden haukun, mutta kyllä hän suuttui kun otin häneltä munkin pois. Lohdutukseksi poitsu sai (ilman sokeria ja suolaa olevia) lettuja ja harmitus unohtui. Letutkin ovat "namnam", hänen herkkuaan, heh. 

Vappupäivänäkin söimme munkkeja, leikimme serpentiineillä, vappuhuiskilla ja palloilla. Koska aurinko paistoi keksin, että lapset voisivat kutsua kavereita naapurista leikkimökin vappujuhliin. Kehitin pikakoristeet ja vähän siistin leikkimökkiä. Lapsista oli todella hauskaa juhlia vappua myös kavereiden kanssa. 


Meillä tämä vappuviikko on samalla ollut kummiviikko, kun olemme nähneet kaikkia V:n ja L:n kummeja sekä kolmea H:n kummia. Olemme nähneet myös omaa kummipoikaamme + muita läheisiä. Rakkaiden seura piristää ja toi iloa vappuun. Olen iloinen ja kiitollinen siitä miten paljon rakkaita meidän lähipiiriin kuuluu. 


Meillä oli tosi kiva vappu. Hauskaa kun Pekalla on kolmen päivän vapaat (la-ma) Meillä oli aikaa olla vappuna yhdessä ja minä sain nukkua pitkään, ihanaa. Lapsilla oli superhauskaa mikä on kaikista tärkeintä. Ihan vain kotona olemalla saimme todella kivan vappufiiliksen ja meillä oli monenlaista kivaa tekemistä. Molemmilla tytöillä oli tietysti myös koulussa ja kerhossa hauskoja vappujuttuja. Poitsua kiinnosti vappupallot ja ilmapallot, vappuhuiskua oli kiva heiluttaa ja ihmetellä serpentiiniä. Tämä oli hänen ensimmäinen vappu. Meillä oli vauhdikas ja värikäs vappuviikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡