lauantai 16. heinäkuuta 2022

Söpöjä pehmoleluja huopakankaasta

Viime syksynä innostuin ompelemaan huopakankaasta leluja lapsille. Se on helppoa ja nopeaa, ei niin tarkkaa. Parasta käsinompelussa on se, että voi ommella missä vain milloin vain. Esim sohvalla samalla kun katselee lasten leikkejä tai telkkaria. Minulle rentoa ja mukavaa puuhaa. Se on myös palkitsevaa, kun näkee ilon ja riemun lasten kasvoilla.


Olen ommellut huopakankaasta monenlaisia leluja: nalleja, pupuja, tipuja, kissan, käsinuken, sorminuken ja Disney halloweenkoristeita, kukkia, nyt myös joululahjoja, hih. On ollut hauskaa ommella pehmolelujen päihin kukkaseppeleet. Kiva yksityiskohta. 

Työnjälki ei ole täydellistä eikä tarvitsekaan olla. Jokainen käsityönä tehty pehmo on uniikki, omalla tavallaan hieno ja söpö. Tärkeintä on se mitä mieltä lapset ovat ja ainakin tähän mennessä he ovat olleet innoissaan kaikista tekemistäni leluista. Pehmot ovat päässeet leikkeihin ja myös unikavereiksi. Aika ihanaa!

Inspiraatiota huopaleluihin voi löytää myös esim. instagramista hakusanalla #felttoys. Inspiraatiota ja ohjeita huopakukkiin hakusanalla #feltflowers. Omia pehmoleluja varten olen ensin piirtänyt kaavat (vapaalla kädellä mittailematta) ja sitten leikannut kankaat, kirjaillut kasvot&kukkaseppeleet, ommellut kankaat yhteen ja täyttänyt vanulla. Yhden pehmon tekemiseen minulla on ehkä mennyt 1-2 tuntia, riippuen pehmosta. Iloisia ompeluhetkiä! ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡