torstai 1. maaliskuuta 2018

Olohuone on kotimme sydän

Olohuone on meillä huone johon olemme ehkä jollain tasolla panostaneet eniten, se on kotimme sydän. Olohuone on meillä myös huone, jota olemme hioneet eniten, ehkä juuri siksi, koska vietämme siellä eniten aikaa, siellä me rentoudumme ja olemme yhdessä, sen täytyy olla meille täydellinen, hih.


Tv-taso on kerran vaihdettu, aiemmin meillä oli Ikeasta ostettu suuri kaappimainen tv-taso, josta olin jo pidemmän aikaa toivonut pääseväni eroon. Kun taloudellinen tilanne sen salli, ostimme sen möhkäleen tilalle tämän Ikean Bestå tv-tason. Mielestäni se sopii meidän simppeliin tyyliin paremmin ja on ajaton. Olohuoneesta tuli heti suuremman ja avaramman näköinen, kun tv-kaappi lähti pois. Vaikka tämä tv-taso on kooltaan pienempi ja sirompi on säilytystilaa kuitenkin paljon enemmän. On muutenkin kiva, että tälle nykyiselle tv-tasolle saa laitettua myös kivoja pieniä yksityiskohtia. Meillä oli siinä aiemmin peikonlehti, mutta se kärsi Helmin pallopeleistä, sen tilalle ostimme kauniin huonearalian. Toivon, että se kestäisi meillä pidempään.


Aiemmin meillä on ollut Ikean Lack -sohvapöytä, mutta se meni Helmin kiipeilyistä ja leikeistä niin huonoon kuntoon, että oli aika hankkia uusi sohvapöytä. Tämä Hay Tray -sohvapöytä on minulle rakkautta ensisilmäyksellä, mutta jouduimme tovin kyttäämään alennuksia ennen kuin raaskimme ostaa sen. Vaikka tämä kyseinen pöytä löytyy aika monen kotoa niin en välitä, sillä se on meille paras vaihtoehto ja todella kaunis yksilö.



Olohuoneemme seinät oli muuttomme (2013) jälkeen pitkään tyhjillään, koska en millään keksinyt silloin, että mitä sohvaseinälle laittaisimme. Sitten kerran minulla välähti "haluan siihen tauluhyllyt". Ja nuo paljon ihastelun kohteena olleet tauluhyllyt ovat olleet nappivalinta. Rakastan valokuvia ja niitä näkyy paljon sisustuksessamme. Valokuvat on mustavalkoisia, ettei niistä tulisi liian kirjavaa vaikutelmaa. Tauluhyllyt on muutenkin kiva vaihtoehto, koska tyyliä voi halutessaan helposti muuttaa, mutta meillä tämä sama järjestys on toistaiseksi pysynyt. Sohva on meillä ollut "aina" ja se onkin ensimmisiä hankintoja tänne meidän yhteiseen kotiimme, se on aikoinaan Sotkasta ostettu. Sohvalla lepää usein valkoinen lampaantalja ja lempparityynyiksi on valikoitunut Fine Little Dayn Gran (kuusi) -tyynynpäälliset sekä Marimekon Kuusikossa -tyynynpäälliset. Sohvalla on nähty myös Finlaysonin Elefantti -tyynyjä, Aarre Kidin Pöllö ja Färg &Formin Moln (pilvi) -tyynyjä.



Olohuoneessamme on aina ollut Ikean Malm lipasto ja se on itseasiassa tuotu tänne aikoinaan lapsuudenkodistani. Sen yläpuolella oli vuosia yhdeksän kuvan kuvakehys häistämme, mutta sen tilalle tuli viime kesänä pitkään ihastelemani String Pocket hylly. Mielestäni se sopii hyvin meidän pelkistettyyn kotiimme. On kiva, kun hyllylevyjä ja hyllyn tavaroita voi helposti vaihdella ja saada uutta ilmettä huoneeseen. Kuten täällä blogissa on tullut aiemminkin ilmi, tykkään fiilistellä erilaisia juhlapyhiä ja sesonkeja, hyllyn avulla saa kivasti koristeita esille. 



Uusimpia juttuja olohuoneessamme on matto. Meillä oli pitkään ollut valkoinen karvalankamatto, joka ei ole paras vaihtoehto lapsiperheeseen, ainakaan meidän perheeseen. Joten halusin sen tilalle jonkun hygieenisen, sileän maton, joka on helpompi pitää puhtaana. Meille kotiutui helmikuun alussa Ikeasta Gundslev niminen valkoinen matto. Ainut mitä mietin, että olisimme voineet ostaa hieman isomman maton, mutta tämä sopii hyvin näinkin. Olohuoneeseen siirsimme perinnöksi saamani kauniit pinnatuolit, Helmi on tykännyt istua ja kiipeillä niissä. Lisäksi olohuoneessamme on Helmin Duploille kätevä Play & Go leikkimatto/lelusäkki, tietysti neidin mieleen Mikki-kuosilla. Lelut saa helposti esille ja yhtä helposti siivottua, mama tykkää.



Olohuoneessa on yksi tyhjä seinä johon ehkä haluaisin laittaa julisteita, mutta Pekka toivoisi seinän pysyvän tyhjänä. Joten toistaiseksi tuolle pienelle seinänpätkälle emme aio tehdä mitään. Siinä oli ennen Ikeasta ostettu seinähylly, mutta silloin kun suuri tv-kaappi lähti pois ja huoneeseen tuli uusia huonekaluja, niin meistä se seinähylly ei enää sopinutkaan siihen. Aika näyttää tapahtuuko tuolle seinälle jotain vai ei.


En koe, että menisin sisustuksessa muodin mukana, tai mikä on in ja mikä on out, en myöskään välitä siitä vaikka joltain löytyisi kotoa samoja juttuja kuin meiltä. Ostan meille sellaisia huonekaluja ja/tai tavaroita mitkä ovat mielestäni kauniita ja myös Pekan hyväksymiä, hih. Monet ovat ihmetelleet sitä, kun emme tykkää väreistä, mutta en ole antanut sen häiritä. Sisustan meille sellaisen kodin ja tyylin josta me pidämme, mikä tuntuu meistä kodikkaalta ja mukavalta. Ja mielestäni jokaisen pitäisi tehdä niin, tehdä kodistaan asukkaiden näköinen, sellainen missä jokaisen perheenjäsenen on hyvä olla, välittämättä muiden mielipiteistä.



Uskon, että nämä (1-1,5 vuoden aikana tulleet) muutokset ovat pitkäikäisiä, ainakin sillä ajatuksella olen uudistanut olohuonettamme, ostamalla huonekaluja, jotka ovat ajattomia, miellyttävät silmää ja kestävät mahdollisimman pitkään. Muutenkin kun ikää on tullut enemmän niin se oma sisustussilmä on harjaantunut ja nyt löytää helpommin sen oman sisustustyylin kuin nuorempana ja ehkä uskaltaa olla myös rohkeampi, hih. Nuorempana minulla ei ollut kyllä minkäänlaista sisustussilmää tai mielipidettä eikä minua oikeastaan edes kiinnostanut se miltä kotimme näyttää. Mutta kotiäitiyden myötä, kun näitä seiniä ja huoneita katselee 24/7, olen ruvennut enemmän kiinnittämään huomiota siihen miltä haluan kotimme näyttävän, mikä tuntuu omalta ja näyttää kauniilta. Miten saa pidettyä huoneen suht siistinä ja helppohoitoisena. Nyt olohuone tuntuu meistä juuri sopivalta, meidän näköiseltä, ja se onkin kaikista tärkeintä, että juuri me viihdymme täällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡