keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

Fibromyalgian takia tarvitsen retkipäivien jälkeen paljon lepoa

Fibromyalgia aiheuttaa minulle kipua, jäykkyyttä, kolotusta, väsymystä ja uupumusta. Kesällä on kiva tehdä erilaisia reissuja ja retkiä, päästä kokemaan monenlaisia seikkailuja. Se on vain nykyään otettava huomioon, että, vaikka reissut ja retket ovat kivoja, ne myös uuvuttavat ja aiheuttavat kipua. Retkien jälkeen minulla on oltava mahdollisuus riittävään lepoon. Levolla tarkoitan sitä, että silloin minulla suurin osa päivästä menee vaakatasossa, en jaksa tehdä juuri mitään ylimääräistä.


Välillä on vaikeaa tasapainoilla tekemisten ja levon välillä. Sillä vaikka kuinka uuvuttaisi liian kauaa ei kuitenkaan voi vain lepäillä, koska liika kököttely ja köllöttely laittaa myös paikkoja jumiin ja kipeäksi. Liikkumista ja lepoa olisi oltava sopivasti, molemmat ovat yhtä tärkeitä.


Minulle mikään ei ole enää itsestään selvää, koska kärsin erilaisista kivuista ja väsymyksestä päivittäin. Pidemmät reissut eli esim kahden päivän reissut ja pidemmät automatkat vaativat nykyään ennakointia ja paljon suunnittelua, että  vointini olisi mahdollisimman hyvä. Meidän paikalliset retket ja päiväreissut tehdään vointini eli kiputilanteeni ja jaksamiseni mukaan. Silloin kun olen energinen tehdään ja silloin kun kovasti uuvuttaa niin retket täytyy siltä päivältä suoraan unohtaa. Vaikka enää en voi tehdä asioita välttämättä silloin kun haluaisin, siitä olen kiitollinen, että kuitenkin pystyn kokemaan monia kivoja asioita. Tämä kesä on antanut minulle jo nyt niin paljon, verraten kahteen edelliseen kesään. Haluan keskittyä kaikkeen hyvään, nauttia tästä kesästä niin hyvin kuin pystyn kivuista huolimatta. Huolehtia riittävästä levosta ja omasta hyvinvoinnistani. Tärkeää on olla armollinen itselleen ja muistaa, kun kovasti uuvuttaa ja koskee, että sieltä on tulossa niitä energisempiä päiviä milloin voin vähän paremmin. Positiivisella asenteella eteenpäin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡