sunnuntai 23. heinäkuuta 2023

Reissu kesäiseen Jyväskylään

Teimme kivan kahden päivän reissun kesäiseen Jyväskylään. Jyväskylällä on erityinen paikka sydämessämme, koska siellä asuu Pekan mummu, lasten isomummu ketä varten tälläkin kertaa sinne matkustimme.

Isomummu on herttainen ja hänen kanssa on aina kiva jutella monenlaista. Oli ihana nähdä miten hän ilostui lasten haleista, heidän tekemistä piirrustuksista ja tekemästäni käpykukkakranssista. Kahvittelimme ja herkuttelimme, katselimme yhdessä valokuvia. Lapsista oli hauskaa nähdä varsinkin kuvia isistä pienenä, heidän omia kuvia sekä jo taivaankotiin muuttaneesta isopapasta. Onneksi sain tutustua Pekan pappaan. Niin ihanaa, kun hän oli mukana häissämme, kuuli kun Pekasta tuli isä ja pääsi ihastelemaan ja näkemään meidän esikoisen, hänen ensimmäisen lapsenlapsenlapsen.  Isopappa on usein mielessämme, varsinkin Jyväskylässä vieraillessamme.


Pekka on lapsena viettänyt isovanhempiensa kanssa aikaa Jyväskylässä. He tykkäsivät mm. käydä yhdessä leikkipuistossa ja Tourujoen luontopolulla. On hauska lasten kanssa käydä paikoissa mistä Pekalla on kivoja lapsuusmuistoja. Pekka on myös uinut ja leikkinyt lapsena Tuomiojärven uimarannalla, leikkipuistoleikkien jälkeen suuntasimmekin sinne. Maisema oli kaunis, mutta pilvinen, tuulinen ja taivas synkkä. Emme antaneet sen liikaa haitata, vesi oli kuitenkin lämmintä ja järven pohja ihanan pehmeä. Rannassa oli kiviä mitä varsinkin poitsu tykkäsi kerätä ja heitellä niitä veteen. Vesileikkien jälkeen leikimme rannalla olevassa leikkipuistossa ja sitten olikin aika lähteä hotellille päin.


Matkalla hotellille sade yllätti meidät ja... kastuimme läpimäriksi. Oli kylmää ja märkää kävellessä. Se ei ollut kovin mukavaa, mutta hotellilla mieli parani, kun saimme massut täyteen ruokaa. Kävimme lämmittelemässä ja testaamassa hotellin saunatilat ja poreammeen. Omassa hotellihuoneessa kävimme kylpyammeessa lillumassa. Illalla kävimme hotellin leikkipaikalla, köllöttelimme huoneessa ja herkuttelimme.

Hotellivierailumme aikana tutustuimme hotellin leikkihuoneeseen ja pelihuoneeseen, niissä riitti paljon puuhaa meidän lapsille, pelihuoneessa myös meille aikuisille. Pekan kanssa tykkäsimme pelata pingistä. Poitsu sai ensimmäiseltä hotellireissultaan syksyllä 2021 hotellivirkailijalta lahjaksi oman Onni Orava pehmon. Se on siitä lähtien kulkenut aina mukana poitsun hotellireissuilla eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. Siitä on tullut hauska reissupehmo.

Hotellissa oli kivaa, mutta niin oli kaupungillakin. Kuljimme hotellin lähiympäristössä, kävimme pyörähtämässä Forumissa ja Sokkarilla. Olisin halunnut käydä Melli Ecodesignin myymälässä, mutta valitettavasti se oli lauantaina jo ehtinyt mennä kiinni eikä ollut sunnuntaina auki.  Mellillä on aivan ihania vaatteita ja asusteita. Flying Tigerista ostimme kaksi mustikkalasia, Normalista kylpypommin ja kukkahiuskilpsin, Partylandista koristeen meidän hääpäiväjuhliin sekä hauskoja kestopillejä, MINY:sta hiusharjan. Tutustuimme myös Toivolan vanhaan pihaan. Se oli todella tunnelmallinen pihapiiri, ihastuttavia vanhoja taloja ja mukulakiviä. Ehdottomasti käymme siellä joskus uudestaan. Tietenkin meidän täytyi tällä kesäisellä reissulla käydä myös Jyväskylän satamassa syömässä jäätelöt ja ihastelemassa maisemia. 

Tourujoen luontopolku oli aivan kuin tiheä viidakko. Siellä oli hauska seikkailla. Näimme siellä oravan, kotiloita, pieniä ötököitä ja pari lintua. Oli hauska tutkia mitä kaikkia kasveja ja puita siellä näkyy, ihastella pieniä puroja ja erilaista jokimaisemaa. Siellä olevat pitkospuut, rappuset ja sillat olivat tunnelmallisia ja sopivat hauskasti siihen miljööseen.



 

Meidän täytyi vielä Vaajakosken ohi ajaessa pysähtyä Pandan tehtaanmyymälään, ostaa sieltä kotiin viemiseksi suklaata ja lakua. Tietysti meidän piti myös ottaa perinteisiä kuvia Panda maskottipatsaan vieressä.

Meillä oli todella hauska kesäinen reissu Jyväskylässä. Ehdimme tekemään monenlaista! Siitä on jo vuosia, kun olemme käyneet Jyväskylässä kesällä, viimeksi silloin kun H oli pieni ja meidän ainut lapsi. Tuntuupa se jo kaukaiselta. Olemme käyneet Jyväskylässä vierailemassa lähivuosina aina syksyllä tai talvella. V oli onnessaan nähdessään Jyväskylän kesän eikä ihme, olihan siellä kaunista ja viihtyisää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡