sunnuntai 9. heinäkuuta 2023

Retkeilimme Käyrälammen ulkoilureitillä

Pekan viimeisenä kesälomapäivänä ajattelimme vielä retkeillä yhdessä. Halusimme käydä tutustumassa meidän lähellä sijaitsevaan Käyrälammen ulkoilureittiin. Mukaan pieneksi evääksi Pekka leipoi aamulla keksejä, ihanaa! Laitoimme ne söpöön muumipurkkiin. 


Oli aika kylmä päivä ja pilvistä. Jännitimme, että kastummeko, mutta lähdimme silti rohkeasti matkaan kohti Paaskosken siltaa. Poitsu käveli osan matkasta, muuten istui rattaissa. Reitti Paaskosken sillalle oli esteetön, pääsimme hyvin rattaiden kanssa kulkemaan. Reitti oli suurilta osin metsässä, mutta matkan varrella oli levähdys/nuotiopaikkoja järven tai joen rannalla. Pääsimme nauttimaan metsän hiljaisuudesta ja kauniista jokimaisemista. Lapset jaksoivat reippaasti kävellä useamman kilometrin, matkan varrella he kiipeilivät kivillä, katselivat lintuja ja muurahaisia. Näimme hiekkatiellä myös kalanpään, mikä oli aika jännää! Olikohan se joltain linnulta pudonnut?


Onneksi emme kastuneet, vaikka hetken satoikin. Onneksi vai pari minuuttia pientä tihkua. Hieman nauratti, kun loppumatkasta takaisin päin kävellessä aurinko alkoi paistamaan ja keli alkoi vähän lämpenemään. Niin tyypillistä tuuria. Heinäkuu on ollut niin jännä kelien suhteen: sataa, paistaa, sataa, paistaa. 


Meitä vähän harmittaa, kun Pekan lomalla oli aika paljon kylmiä sadepäiviä ja epävakaita kelejä. Emme seikkaileet niin paljon mitä olimme etukäteen ajatelleet. Onneksi kuitenkin saimme nauttia helteistä ja auringosta loman alussa. Meidän kauan odottama Turun/Muumimaailman reissu onnistui ja vietimme juhannusta mökillä upeista keleistä nauttien. Siitä olemme erittäin iloisia. Täytyy vielä kesän aikana käydä seikkailemassa jollakin muulla ulkoilureitillä/luontopolulla. Retket luonnossa ovat ilmaisia ja kivoja elämyksiä koko perheelle.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡